Om het overzichtelijker te maken hebben we al de informatie gegroepeerd op een facebookpagina: Adopteer een konijn. Klik je op deze figuur kom je ook op die pagina

 

Wil je een konijn afstaan, kan dit ook. Bel ons hiervoor op 0485/64.06.99.

 

De konijntjes die bij ons verblijven, kan je dan terugvinden onder het album: Konijntjes die verblijven in het gastgezin te Zandhoven. Klik gerust op de foto en uitleg over de konijntjes verschijnt boven de foto. 

 

 

Wat vinden wij belangrijk als je bij ons een konijn wil adopteren?
* kan je het konijn voldoende plaats geven? Wij vragen een verblijf van minimum 4 m². De binnenruimte hoeft niet heel groot te zijn, maar wel winddicht en vochtvrij. Voorbeelden van leuke verblijven kan je terugvinden onder foto's bij album: voorbeelden van konijnenverblijven.
*Konijnen zijn sociale dieren. Daarom plaatsen wij geen konijnen alleen. Je kan bij ons een koppel konijntjes adopteren of je eigen konijn meebrengen en dan zorgen wij voor de koppeling. Wij geven de voorkeur aan de combinatie: voedster x gecastreerde rammelaar.
*Wij vinden het ook belangrijk dat onze konijnen gezond zijn. Daarom worden onze konijnen ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Myxomatose en RHD1 zijn een jaar geldig. RHD2 moet om de 6 maanden opnieuw gegeven worden. Rammelaars worden bij ons gecastreerd en alle konijntjes worden ook op hun tanden gecheckt. Om al deze kosten te dekken vragen wij een adoptiebijdrage van 30 euro voor een voedster, 40 euro voor een gecastreerde rammelaar.
*Waarom zou je beter adopteren? Je steunt een goed doel, de opvang zorgt voor een geslaagde koppeling en je bent financieel goedkoper gesteld dan dat je zelf de kosten van castratie en inenting zou moeten betalen.
*Wil je adopteren stuur dan een foto van je verblijf per mail en stuur hierbij ook antwoord op de volgende vragen:
- Hoe groot is uw verblijf?
- Heeft u al een konijn? Zo ja, wat is het geslacht van uw konijn en is het gecastreerd?
- In welk konijn heeft u interesse?
- Wie gaat de konijnen verzorgen?
- Zijn er jonge kinderen?
- Heeft u al een konijn? Zo ja, wat is het geslacht van uw konijn en is het gecastreerd?
- Kunt u financieel een konijn dragen? Hou rekening met de jaarlijkse kosten voor de inenting (40 euro voor 2 konijnen) en jaarlijks onderhoud (reken toch een 20 euro per maand).
- Wat voor voeding zou u uw konijn geven?
* Wil je meer informatie over de verzorging van konijnen, bekijk dan zeker deze site: https://www.bunnybunch.nl/