Adoptie konijnen

Adoptie konijnen2019-02-12T13:30:51+00:00

Vind ons op

 

Waarom een konijntje adopteren?

  • je steunt een goed doel
  • wij zorgen voor een geslaagde koppeling
  • konijnen worden ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2
  • rammelaars worden gecastreerd
  • financieel ben je goedkoper gesteld

Wil je een konijntje adopteren? Kijk dan op onze facebookpagina: Adopteer een konijn om foto’s van onze lieverdjes te bekijken of scrol naar beneden. Zie je het konijntje of koppel konijntjes dat je wilt? Stuur dan een foto van je verblijf in pb of naar info@poezenwoef.be.

   

Je bent gebeten door de konijnenmicrobe en wil graag zo’n pluizig ding in huis  lees dan zeker eerst volgende link even door zodat je weet of je het konijn alles kan geven wat het nodig heeft: http://www.huisdierinfo.be/konijn

Ok, je hebt goed nagedacht over wat een konijn allemaal nodig heeft? Dan gaan we even dieper in  op de punten die wij als opvang belangrijk vinden:

* Kan je het konijn voldoende plaats geven? Wij vragen een verblijf van minimum 4 m². De binnenruimte hoeft niet heel groot te zijn, maar wel winddicht en vochtvrij.

* Weet wat een konijn eet. Snoep en snacks die je in de dierenwinkel vind, zijn niet goed voor een konijn. Deze bevatten teveel suikers waardoor het verteringsstelsel van een konijn ondermijnd wordt, wat blijvende schade kan geven. Het voer van een konijn moet 80% bestaan uit hooi. Ververs dit dagelijks. Dan kan je dit hooi nog aanvullen met groenten. Richtlijn is 100 gram groenten per kg konijn. Dus een konijn weegt gemiddeld 2 kg, dan mag je 200 gram groenten geven. Bouw dit stelselmatig op en let op met koolsoorten, want dit kan gasbuik veroorzaken. Heb je de indruk dat je konijn zich niet helemaal lekker voelt en niet eet, reageer dan direct door naar de dierenarts te stappen. Dit kan een teken van gasbuik zijn en binnen de 24 uur kan je konijn dood zijn. Je kan de groenten ook aanvullen met fruit. Maximum 60 gram per dag. Dit moet je in beperkte mate geven omdat er in fruit ook veel suiker aanwezig is wat ook voor darmproblemen kan zorgen. Wortelen vallen hier ook onder, want zij bevatten ook veel suiker. Naast hooi, groenten en fruit kan je je konijn ook brokken geven. Let op de samenstelling dat er geen kleurstoffen inzitten en dat ze minimum 14% vezels bevatten. Science Selective is een heel goede brok. Maximum 30 gram per dag geven. Een goede barometer of om te checken of je voer goed zit, zijn de keutels. Check deze iedere dag. Ze moeten mooi rond en vast zijn. Zijn ze te zacht, zet je konijn dan een dag op enkel hooi.

  * Kunt u financieel een konijn dragen? Hou rekening met de jaarlijkse kosten voor de inenting (40 euro voor 2 konijnen) en jaarlijks onderhoud (reken toch een 20 euro per maand).

* Konijnen zijn sociale dieren. Daarom plaatsen wij geen konijnen alleen. Je kan bij ons een koppel konijntjes adopteren of je eigen konijn meebrengen en dan zorgen wij voor de koppeling. Wij geven de voorkeur aan de combinatie: voedster x gecastreerde rammelaar.

*Wij vinden het ook belangrijk dat onze konijnen gezond zijn. Daarom worden onze konijnen ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Rammelaars worden bij ons gecastreerd en alle konijntjes worden ook op hun tanden gecheckt. Om al deze kosten te dekken vragen wij een adoptiebijdrage van 40 euro.

*Waarom zou je beter adopteren? Je steunt een goed doel, de opvang zorgt voor een geslaagde koppeling en je bent financieel goedkoper gesteld dan dat je zelf de kosten van castratie en inenting zou moeten betalen.

*Wil je adopteren stuur dan een foto van je verblijf naar info@poezenwoef.be

*Wil je een konijn afstaan, bel dan naar 0485/64.06.99.

 

Dit is Balou. Hij is een stoere kruising van Angora konijn. Daaraan heeft hij ook zijn wilde, lange haren te danken. Balou heeft daarom af en toe wel eens een borstelbeurt nodig. Van karakter is Balou een heel tof konijn. Hij komt altijd direct aangelopen en is verzot op alles wat hij kan opeten. Balou is gecastreerd en heeft zijn spuitjes gekregen dus hij is helemaal klaar om voorgesteld te worden aan zijn droomvrouw. Heb jij Balou zijn droomvrouw thuis zitten en zit zij ongeduldig te wachten op haar droomprins, stuur dan een foto van je verblijf door zodat we een blind date kunnen regelen

 

Dit is Stippy. Zijn moeder: Lady had op een onbewaakt moment toch wel bezoek gekregen van een wilde vagebond. En jawel hoor, zo is Stippy ontstaan. Zoals je dus kan zien is Stippy een halfwild konijntje. Jawel, de kleur heeft hij van zijn vader gekregen Daarom is Stippy ook wat gereserveerder. Hij wordt niet zo graag geaaid, maar is wel heel leuk om te zien. Vind jij het vooral belangrijk dat het konijn zich goed voelt en niet persé geaaid moet worden? Dan is Stippy misschien wel de match!

 

Joehoew, ik ben Snoetje! Ik liep samen met mijn zusje buiten rond. Maar alle geluk kwam een goede ziel ons eten geven zodat we ons konden laten pakken. Nu worden we tenminste terug goed verzorgd. Alleen mis ik nog een leuk vriendje. Heb jij nog een toffe gecastreerde rammelaar zitten die mij wel ziet zitten of zou je mij misschien wel willen meenemen met 1 van de andere heren uit de opvang? Geef dan een seintje!

 

 

Mijn naam is Pippo. Ik liep maanden buiten rond en was een wilde vagebond tot een goede ziel mij met veel geduld, toch heeft kunnen vangen zodat ik tijdens de winter toch goed verzorgd kon worden. Ondertussen ben ik gecastreerd en heb ik mijn spuitjes gekregen. Ik ben dus volledig in orde om voorgesteld te worden aan mijn toekomstige! Ik kijk er al naar uit!

 

Piep! Ik ben Snuffel! Jawel, zoals je kan zien aan mijn oortjes, ben ik een kleurdwerg, dus eigenlijk een super, schattig, klein konijhoofdstuk. Het heet: de nieuwe man. Ik zoek een lieve man, met een beetje karakter, niet te soft, maar ook niet te wild. Wil jij mijn blind date zijn?ntje. Jawel, ook ik werd met mijn zus binnengebracht omdat er te weinig tijd voor ons was. Gekocht voor de kindjes, je kent het wel… Dus nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.
 
Wij zijn Radja en Bruintje. Wij zijn een super leuk koppeltje! Bruintje heeft nogal een fel karaktertje. Dit komt omdat Bruintje het eerste jaar van haar leven in een piepklein kooitje heeft moeten zitten, daarom is ze nogal op haar ruimte gesteld. Radja is een makkelijk konijntje dat Bruintje maar wat laat doen. Samen gaan ze regelmatig tegen elkaar zitten en knuffelen. Daarom zouden we ze graag als koppeltje zien vertrekken Ben jij op zoek naar een koppel konijntjes, denk dan zeker eens aan Radja en Bruintje
Ik ben stoere Juul. Ik leefde een jaar alleen op een braakliggend terrein. Alle geluk kwam de buurman mij wel dagelijks eten geven. Maar toen werd het terrein verkocht en zouden ze op dat terrein gaan bouwen. Dus heeft de buurman mij maar gevangen en naar de opvang gebracht. Ik moet nu eerst nog gecastreerd worden zodat ik niet voor nog meer nestjes kan zorgen en dan ook ik verhuizen naar een gouden huisje.
 
Ik ben Koko. Ik ben nogal een mollige voedster, maar wel met een hart van goud. Ik werd met Noortje binnengebracht. Baasjes konden niet meer voor ons zorgen… Bij deze stel ik mij dus kandidaat om gekoppeld te worden aan lieve man. Wie heeft de kandidaat zitten, die op mij aan het wachten is?
Mijn naam is Fleur. Ik ben een super bang voedstertje. Mijn vader was een wild konijn en ik heb zijn karakter wel geërfd. Ik ben dus geen knuffelkonijn, maar wel leuk om naar te kijken. Hierdoor vind ik dus wel moeilijk een huisje. Wil jij toch die goede ziel zijn dat mij wil
opvangen? Stuur dan vlug een foto van je verblijf in pb zodat we verder kunnen afspreken!
Dit is Pluisje. Een super lieve ex-rammelaar die op zoek is naar een lieve dame. Hij is ongeveer 1 jaar oud en werd binnengebracht omdat de kindjes geen tijd meer voor hem en zijn broer hadden.
Zoals jullie zien hoor ik eigenlijk niet thuis bij de bende. Ik heb geen lange oren, want ik ben een cavia. Ik ben nog heel jong, want ik moet nog een beetje groeien. Heb jij een cavia die nog op zoek is naar een vriendinnetje? Stel je dan gerust kandidaat!

 

Omdat ik dit vrijwilligerswerk nog combineer met mijn job, vraag ik om zoveel mogelijk de afstanden of adopties door te laten gaan op zondag tussen 11 en 12 uur.

* Wil je meer informatie over de verzorging van konijnen, bekijk dan zeker deze site: https://www.bunnybunch.nl of https://www.konijnenbelangen.nl