Zoals de honden, hebben katten ook vachtverzorging nodig. Denk maar aan een oude kat die zichzelf niet meer goed kan verzorgen of een langharige kat. Een trimbeurt kan de kat ook helpen om de overtollige haren kwijt te geraken waardoor de haarballen verminderen. Dit gebeurt altijd zonder narcose.

Een standaardbehandeling bestaat uit:

  • Nagels knippen
  • Borstelen en/of scheren
  • Wassen
  • Drogen
  • Oren uitkuisen

Maine Coon: voor Stap 2: uitwollen

 

 

 

 

 

 Maine Coon: voor                                    Stap 2: Uitwollen

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Klaar om gewassen te worden       Stap 4: gedroogd en lekker zacht

Wassen:

Om de kat te wassen en te drogen, maken wij gebruik van een speciale kattenkooi. Op deze manier kan de kat rustig en veilig worden gewassen en gedroogd.

 

Uitwollen:

Bij het uitwollen van de vacht wordt de losse ondervacht tussen de dekharen eruit gehaald. Dit gebeurt met de juiste borstels en een bepaalde manier van kammen. De kat zal dan verlost zijn van de overtollige onderwol en pas na ongeveer 3 maanden is deze onderwol weer op lengte. Door het uitwollen ontstaat er een regelmaat in de rui-perioden. De haaruitval zal tijdens deze 3 maanden beduidend minder zijn.  

Scheren:

Wanneer de vacht van de kat vervilt is, is er geen andere oplossing dan de kat te scheren. Dit kan ook de oplossing bieden bij een oude kat die moeilijk haar eigen vacht nog kan onderhouden. Hierbij wordt de kat niet verdoofd.