De Scharrelhoeve: Doordat het dierenwelzijn niet altijd en overal wordt gerespecteerd, is het idee ontstaan om zelfvoorzienend te zijn, in eigen vlees. De kippen worden grootgebracht in hun natuurlijke habitat en krijgen de tijd om rustig uit te groeien. Respect voor het dier is voor ons heel belangrijk. Daarom kiezen wij ook voor een langzaam groeiend ras dat op een diervriendelijke manier wordt grootgebracht. De Faverolles. Zij ontstonden halverwege de 19de eeuw, in Frankrijk en werden gekweekt als slachthoen. Dit voor hun fijn, wit, kortdradig vlees. Het is een zeer rustig, meegaand ras dat niet opvliegt en gesteld is op een ruime uitloop. Een Faverolles herken je direct aan de volle driedelige baard, de vijfde teen en de voetbevedering. De hanen kunnen tot 4 kg wegen, de hennen tot 3,5 kg. Wij willen verantwoord voedsel verkopen en zorgen dus ook dat de kippen stressvrij kunnen leven. Dit zorgt voor een heerlijke smaak en malsheid van het vlees. Eveneens zijn ook kwartels bij ons te verkrijgen die op dezelfde manier worden grootgebracht. Je kan samen met andere mensen een lot kippen kopen. Reserveer je deel, door per mail, door te geven welke stukken van de kip en hoeveel je wilt reserveren. Als het lot volledig verkocht is, geven wij u een seintje en kunnen we verder afspreken wanneer de geslachte kippen opgehaald kunnen worden. Dit kan in Pulderbos (Zandhoven) of in Broechem. 

Blijf op de hoogte en volg ons ook op facebook: De Scharrelhoeve of klik op de facebookafbeelding

 

  

 

Hallo, mijn naam is Annelies en ik fungeer al verschillende jaren als tussenstation voor konijntjes die herplaatst worden via de organisatie Jodipro. Door deze ervaring is het idee ontstaan om ook workshops te geven over de verzorging van het konijn. Wil je meer te weten komen over je konijn, helpen bij een konijnenopvang of wil je een konijnenhotel opstarten, dan is deze workshop zeker een must. De workshop bestaat uit 3 modules (avonden). Tijdens de eerste module wordt er dieper ingegaan op: 

* het gedrag van het konijn
* de huisvestiging van een konijn, zowel binnen als buiten
* hoe je konijnen het beste koppelt
* castratie en de nazorg

Deze module gaat door op maandag 8 oktober van 19 tem 22 uur. Deze workshop bedraagt 50 euro incl. btw. Hierin is ook de cursus, een drankje en powerpointpresentatie inbegrepen.

 

Module 2 gaat verder op module 1 en handelt over:

* voeding
* soorten keutels
* wat te doen bij gasophoping
* EHBO voor konijnen
* parasieten
* infectieziekten

Deze module gaat door op maandag 15 oktober van 19 tem 22 uur. Deze workshop bedraagt 50 euro incl. btw. Hierin is ook de cursus, een drankje en powerpointpresentatie inbegrepen.

 

Om module 3 handelt over:

* bepaalde gedragsproblemen bij het konijn
* de vachtcyclus
* trimtechnieken
* aan de hand van filmpjes wordt er uitgelegd hoe je het best een konijn trimt
* dan wordt de theorie in praktijk omgezet

Deze module gaat door op maandag 29 oktober van 19 tem 22 uur. Deze workshop bedraagt 50 euro incl. btw. Hierin is ook de cursus, een drankje en powerpointpresentatie inbegrepen.

 

Volg zeker ook de facebookpagina: Poezenwoef en de nijntjes om op de hoogte te blijven en klik op de facebookafbeelding.