Vind ons op

Het idee van het konijnenhotel, te Zandhoven (provincie Antwerpen),  is ontstaan door onze konijnenopvang. Door onze jarenlange ervaring met konijntjes, kregen we ook regelmatig de vraag voor logement. Daarom zijn we dus ook gestart met ons konijnenhotel. Voor de konijnen hebben we ruime verblijven voorzien. Deze zijn ook voorzien aan de oostkant van ons huis zodat ze frisser zitten tijdens de warmere dagen. Via https://www.facebook.com/Poezenwoefhotel/  houden wij onze onze gasten up-to-date. Neem daar zeker een kijkje voor meer foto’s en filmpjes. Ook bieden wij de mogelijkheid dat de klanten hun konijn(en) 24/24 kunnen volgen met de webcam.

 

Klik op onderstaande link voor een filmpje en klik op het extra filmpje (daaronder).

filmpje 2023 konijnenhotel – YouTube

Wij hebben in de garage ook binnenverblijven voorzien. De garage is verwarmd en in de zomer lekker fris.

Zowel de buiten- als binnenverblijven zijn voorzien van een schuilhok, dagelijks vers kruidenhooi, eten en drinken. Enkel konijnen uit het hetzelfde gezin worden samengezet. U hoeft dus zelf geen eigen eten mee te brengen, enkel hun inentingsboekje is nodig. Belangrijk is dat de konijnen ingeënt zijn tegen Myxomatose, RHD 1 en RHD 2. Dit moet gebeurd zijn met het vaccin: Nobivax Myxo RHD Plus. Dit is een jaar geldig. Als dit vaccin voor de eerste keer word gegeven, dient dit 3 weken voor het logement, gedaan te zijn. Dit vaccin geeft pas na 3 weken volledige bescherming.

In de prijs is de verzorging en voeding inbegrepen. Toedienen van medicatie is 1 euro/dag meerkost.  Alle konijnen krijgen dagelijks vers kruidenhooi. Dit hooi is eerste snede en natuurlijk (op het veld) gedroogd. Dit hooi bevat verschillende soorten grassen, onkruiden, kruiden, bladeren en bloemen. Konijnen krijgen bij ons ook dagdagelijks verse groenten (10% van hun dagelijkse voeropname = 100 gram per kg lichaamsgewicht) en 20 gram per lichaamsgewicht korrels van Science Selectieve (25% vezels). Wij raden ook aan om uw konijn al aan deze voedingsgewoonte te laten wennen. Konijnen hebben een zeer gevoelig verteringsstelsel en het is belangrijk dat dit optimaal werkt. Wij raden ook aan om op voorhand een check te laten uitvoeren bij een konijnkundige dierenarts. Neem zeker keutels mee om die te laten checken op eventuele parasieten en laat de tanden ook zeker checken op eventuele haken die het eten kunnen verhinderen. Konijnen zijn stressgevoelige dieren dus het is belangrijk dat zij in optimale conditie op logement komen. Ook raden wij aan om een konijn en vriendje te geven. Konijnen zijn groepsdieren die minder stress ervaren als ze samen op logement komen. Hierbij de link waarop u kan checken waar de dichtsbijzijnde konijnkundige dierenarts zich bevindt: Konijnen en hamsters – konijnkundige dierenartsen (knagers.net) Wenst u nog meer informatie over de verzorging en raadgevingen ivm konijn op logement, bekijk dan zeker ook onze uitgebreide infofiche op vakantie konijn

Om de rust van onze dieren te respecteren, vragen wij u om u te houden aan het afgesproken tijdstip. Het brengen en ophalen kan op afspraak. Dit kan bij voorkeur: van maandag tot zaterdag tussen 11 en 12 uur. Maandagavond en vrijdagavond tussen 17 en 18 uur. (indien er buiten deze uren wordt afgesproken, dienen wij een extra van 8 euro aan te rekenen) Zondag en feestdagen zijn wij gesloten. De afspraak kan per mail (info@poezenijn.be) gemaakt worden. Poezenijn valt onder Poezenwoef maar is meer gericht op het konijnen- en kattenhotel. Hou er rekening mee dat wij geen bancontact hebben. Gelieve het vaccinatieboekje mee te brengen.

Koppelvakantie kan ook bij ons gebeuren. Heeft u 2 konijnen die om een bepaalde reden niet meer met elkaar overweg kunnen, dan kunt u beide ook bij ons een paar dagen onderbrengen. Wij koppelen ze dan opnieuw op neutraal terrein en houden hun gedrag in de gaten. Op die manier kunnen de konijnen “gereset” worden waardoor ze opnieuw met elkaar kunnen samenleven. Eénmaal de koppeling voltooid is, kunnen ze dan weer naar huis vertrekken. Een voltooide koppeling loopt meestal over een 3-tal dagen. Meer informatie over een koppeling kan u in dit document terugvinden: Infofiche

 Tijdens het verblijf kan er ook een verzorgingsbeurt worden gegeven.

  • nagels: 10 euro
  • poep kort knippen en nagels: 20 euro
  • borstelbeurt kortharig konijn: 20 euro
  • borstelbeurt langharig konijn en knippen: 30 euro

Algemene voorwaarden:

    • Normaal verblijf: 1 konijn € 9,- per dag, 2 konijnen in één verblijf € 14,- per dag. Koppelvakantie kan ook, wordt geen meerprijs gerekend.
    • In deze prijs is verzorging, vers kruidenhooi, groenten (voor konijnen die groenten gewoon zijn) en biks (science selective) inbegrepen.
    • Het totale verblijf wordt afgerekend bij het brengen van het dier. Breng dit geld cash mee, aangezien wij niet over bancontact beschikken.
    • Het brengen en halen kan op afspraak gebeuren. Dit kan bij voorkeur van maandag tot zaterdag tussen 11 en 12 uur. Maandagavond en vrijdagavond tussen 17 en 18 uur. (indien er buiten deze uren wordt afgesproken, dienen wij een extra van 8 euro aan te rekenen) Zondag en feestdagen zijn wij gesloten. De afspraak kan per mail (info@poezenijn.be) gemaakt worden.
    • Uw konijnen moeten gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Vaccinatiebewijs moet ter inzage getoond worden bij aankomst. Laat uw konijnen enten met het vaccin: Myxoplus. Dit geeft voor een 1 jaar bescherming en is een betrouwbaar vaccin. Er zijn ook andere vaccins op de markt, maar deze geven maar een beperkte bescherming die meestal maar een 6-tal maanden werkt.
    • Wij hebben het recht een konijnkundige dierenarts te consulteren bij twijfel over de gezondheid van uw konijn. Kosten van het consult en medicatie zijn voor rekening van de eigenaar. Toedienen van medicatie is 1 euro/dag.
    • Wij maken gebruik van de diensten van dierenkliniek De Brem, dierenarts Tom De Remiens. Dit is een konijnendeskundige dierenarts. Op volgende link kunt u ook een konijnkundige dierenarts, in uw buurt, terugvinden: https://www.knagers.net/kkda.htm
    • Gelieve uw konijn jaarlijks te laten checken op haken, op de tanden.
    • De eigenaar heeft kennis genomen van infofiche op vakantie konijn
    • Bij niet ophalen, behoudt Poezenwoef zich het recht de konijnen te herplaatsen, dit is niet herroepbaar. Restitutie van de verblijfskosten is in dit geval niet mogelijk.
    • De eigenaar verplicht zich, om direct aan Poezenwoef door te geven, indien er zich omstandigheden voordoen waardoor de konijnen niet kunnen worden opgehaald. Bij voorkeur per mail (info@poezenwoef.be). In overleg wordt er dan naar een passende oplossing gezocht.
    • Eventuele geschillen worden via het vredegerecht geregeld.
    • Op volgende link kunt u ons contract terugvinden, dat wij graag, ondertekend, bij het brengen van de konijnen of per email (info@poezenijn.be) ontvangen: Verblijf Poezenijn konijn 2024

Wenst u nog meer informatie over de verzorging, ziekten, huisvestiging etc, klik dan op volgende link: Infofiche